Flexibilizarea programului de lucru la Primăria Iași – Soluție pentru evitarea blocajelor din trafic

Primăria Iași a implementat o măsură inovatoare în ceea ce privește programul de lucru al angajaților săi, oferindu-le posibilitatea de a alege intervalul orar în care să își înceapă ziua de muncă, între orele 7:00 și 8:30. Această decizie vine în urma eforturilor de a evita blocajele din traficul rutier, care au devenit tot mai frecvente în oraș.

Un pas spre eficiență și adaptabilitate

Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, a comunicat pentru AGERPRES că cei 641 de angajați ai instituției municipale au acum libertatea de a-și organiza programul de lucru în conformitate cu noile reguli, cu singura condiție de a respecta programul de opt ore. Această flexibilizare vine în întâmpinarea nevoilor angajaților și speră să conducă la o mai bună gestionare a timpului și a traficului rutier.

Oportunitatea de a evita aglomerația în trafic

Prin adoptarea acestei măsuri, conducerea administrației locale speră să reducă congestia din traficul de dimineață și de după-amiază. Angajații pot acum să opteze pentru un interval orar care să le permită să evite orele de vârf în trafic, contribuind astfel la fluidizarea circulației și la reducerea stresului legat de deplasările zilnice.

Flexibilitate pentru o bună organizare a timpului

Buraga a explicat că angajații pot solicita schimbarea intervalului orar de începere a programului de lucru pe baza unei cereri motivate și avizate de către primar. Astfel, ei pot alege să înceapă lucrul între orele 7:00 și 8:30, cu posibilitatea de a-și stabili un program de lucru între orele 7:00-15:00, 7:30-15:30, 8:00-16:00 sau 8:30-16:30. Această flexibilitate le oferă angajaților posibilitatea de a-și organiza mai eficient traseul către și de la serviciu, adaptându-se la ritmul lor personal.

Un exemplu pentru alte instituții publice

Măsura adoptată de Primăria Iași poate servi drept model și pentru alte instituții publice din oraș și chiar din alte localități. Flexibilizarea programului de lucru poate deveni o soluție viabilă pentru reducerea aglomerației în traficul rutier la orele de vârf, contribuind la îmbunătățirea calității vieții în oraș și la reducerea impactului negativ al traficului intens.

Răspuns la nemulțumirile cetățenilor

Decizia de a permite angajaților să își aleagă intervalul orar de lucru vine ca răspuns la numeroasele plângeri ale cetățenilor, care au exprimat frustrarea lor legată de blocajele din trafic înregistrate în mod constant dimineața și după-amiaza. Prin adoptarea acestei măsuri, Primăria Iași demonstrează că este receptivă la nevoile comunității și că este dispusă să ia măsuri concrete pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor săi.

Flexibilizarea programului de lucru la Primăria Iași reprezintă o inițiativă salutară, care vine în întâmpinarea nevoilor angajaților și ale comunității în ansamblu. Această măsură nu numai că oferă o mai mare libertate și confort angajaților, dar are și potențialul de a reduce aglomerația în traficul rutier și de a îmbunătăți calitatea vieții în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *