Finalul unui maraton de ”self-satisfaction” la Aeroportul Iași – Costeluș a organizat pe stilul englezesc o recepție unde s-a servit ceai 

Într-o lume unde proiectele infrastructurale devin adesea scenarii de telenovele lungi și pline de suspans, Aeroportul Iași pare să fi ajuns la capitolele finale ale unei povești cu multe promisiuni. Domnul Costelus Alexe, o figură emblematică a acestei povești, își pune speranțele într-un proiect care se vrea a fi moștenirea mandatului său. 

Un Aeroport la înălțimea așteptărilor sau o poveste tipic românească “a furat, dar a și făcut”?

După cum ne informează domnul Alexe, Aeroportul Iași este pe cale să devină un colos al aviației, cu un terminal nou-nouț care se întinde pe 31.000 mp, completat de facilități moderne care ar face invidios orice hub internațional. Dar nu putem să ne întrebăm: este acesta un proiect bine gândit, sau doar un castel cu povești, construit pentru a impresiona și a servi drept punct de reper în campanii electorale?

Finanțarea: Un miraj de 90 de milioane de euro

Se vorbește de 90 de milioane de euro, o sumă colosală pentru orice proiect. Acești bani reprezintă nu doar o investiție în infrastructură, ci și în speranțele și visele ieșenilor. Însă, când politica intră pe ușa aeroportului, logica pare să zboare pe fereastră.

Tehnologie de ultimă oră sau decor de fațadă?

Terminalul se laudă cu tehnologie de ultimă oră, aviobridge-uri și chiar 13 stații de încărcare pentru vehicule electrice. Dar, în spatele acestor cifre impresionante, se ascunde o realitate mult mai complexă. Este tehnologia implementată cu adevărat eficientă și sustenabilă sau doar un decor de fațadă menit să impresioneze și să ascundă deficiențele?

Comunitatea: Adevărații eroi sau simpli finanțatori?

Domnul Alexe și administrația liberală laudă contribuția comunității și o numesc coautor la acest gigant proiect. Dar cât de implicată este, de fapt, comunitatea? Sunt ieșenii adevărați parteneri în acest proiect sau doar spectatori și eventuali finanțatori prin taxe și impozite, într-un joc politic mai mare decât ei?

Viitorul Aeroportului Iași: Zbor înalt sau aterizare forțată?

Cu promisiuni de deschidere către Europa și lume, noul terminal ar putea să reprezinte o revoluție pentru regiune. Dar, la fel de bine, ar putea să devină un monument al promisiunilor neîmplinite. Va reuși Aeroportul Iași să devină un model de bună practică, așa cum susține administrația liberală sau va rămâne doar o altă poveste despre ambiții zburătoare care nu au decolat niciodată?

Concluzie: Un zbor între speranțe și realități

Pe măsură ce proiectul noului terminal al Aeroportului Iași se apropie de final, privirile sunt îndreptate către domnul Costelus Alexe și echipa sa. Întrebarea rămâne: vor reuși să transforme promisiunile și auto-lauda într-o realitate palpabilă și benefică pentru ieșeni sau totul se va dovedi a fi doar un zbor frumos, dar fără destinație? Speranțele comunității sunt acum în aer, așteptând să vadă dacă vor ateriza pe un teren solid sau într-un câmp de deziluzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *