Extinderea Unității de Primiri Urgențe la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași – Contractul prelungit pentru o capacitate sporită

Contractul pentru recepția lucrărilor de extindere a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași a fost prelungit cu 6 luni, conform anunțului făcut de managerul unității medicale, Alina Belu. Această decizie vine în contextul în care se estimează ca termen probabil pentru inaugurarea noii lucrări luna decembrie din acest an. Conducerea Consiliului Județean Iași a luat această hotărâre în urma evaluării bugetului pe anul în curs, iar pentru finalizarea lucrărilor, se va accesa și alte linii de creditare, relatează radioiasi.ro

Capacitatea Unității de Primiri Urgențe se mărește de 7 ori, inclusiv un heliport

Extinderea Unității de Primiri Urgențe la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași nu se rezumă doar la prelungirea contractului, ci și la o mărire semnificativă a capacității acestei unități. Alina Belu a precizat că, odată finalizate lucrările, capacitatea se va mări de la cinci paturi, insuficiente în prezent, la impresionanta cifră de 35 de paturi. În plus, această unitate va fi dotată cu un heliport, asigurând astfel accesul rapid și eficient al pacienților în situații de urgență.

Investiție în sănătate în contextul creșterii adresabilității

În cadrul unei declarații, Alina Belu a subliniat importanța extinderii Unității de Primiri Urgențe în contextul creșterii adresabilității. Pe perioada sezonului rece, numărul prezentărilor în Unitatea Primiri Urgențe a atins 175 în 24 de ore, generând timpi de așteptare pentru copii. Având în vedere că în prezent există doar trei saloane alocate Unității Primiri Urgențe, această extindere devine imperativă pentru asigurarea unor condiții optime de îngrijire și tratament.

UPU la câte paturi se mărește?

Întrebarea jurnalistului privind mărimea Unității de Primiri Urgențe a stârnit un răspuns optimist din partea managerului Alina Belu. Aceasta a confirmat că, odată finalizată extinderea, capacitatea se va mări de la cinci paturi la 35 de paturi. Această schimbare semnificativă va permite investigarea pacienților într-un ritm mult mai alert, cu timpi de așteptare foarte mici. De asemenea, se va facilita direcționarea rapidă a copiilor către internare sau către domiciliu, însoțită de prescripție medicală.

Alina Belu: Sănătatea copiilor este prioritatea noastră

Într-o declarație emoționantă, Alina Belu a subliniat că extinderea Unității de Primiri Urgențe la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași reflectă angajamentul lor față de sănătatea copiilor. Cu o adresabilitate în creștere, este esențial să se asigure condiții optime de primire și tratament pentru cei mici. Managerul unității medicale a mulțumit Consiliului Județean Iași pentru sprijinul financiar și a asigurat comunitatea că se depun toate eforturile pentru finalizarea în timp util a acestei extinderi vitale.

Un pas important pentru îmbunătățirea asistenței medicale în Iași

Prelungirea contractului pentru recepția lucrărilor de extindere a Unității de Primiri Urgențe la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale și a calității asistenței medicale oferite copiilor în regiune. Odată finalizată extinderea, aceasta va contribui nu doar la mărirea capacității, ci și la asigurarea unor condiții de tratament mai bune și la reducerea timpilor de așteptare. Este o investiție în sănătatea comunității și o manifestare a responsabilității față de cei mai vulnerabili membri ai societății – copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *