Exploziile de la Crevedia, transferul răniților grav continuă, încă o aeronava a decolat

În urma tragicelor explozii care au avut loc la Crevedia, situația răniților se agravează. Încă șapte dintre cei grav răniți sunt transferați în străinătate pentru a primi îngrijiri medicale specializate. Aceasta vine după ce alți patru răniți au fost deja transferați în alte țări pentru tratament.

Autoritățile române au luat această decizie după o analiză atentă a stării pacienților. Prioritatea la transfer a fost dată doar celor care au șanse reale de supraviețuire, în urma evaluării medicale. Este o măsură dramatică, dar necesară, având în vedere gravitatea leziunilor suferite de victime.

Este de menționat că marea majoritate a răniților grav sunt pompieri, eroi care au intervenit pentru a salva vieți și a limita pagubele. Din păcate, unii dintre acești bravi salvatori au suferit arsuri care acoperă peste 50% din suprafața corporală, ceea ce necesită tratamente medicale avansate.

Din cei șapte răniți care sunt transferați, unul va fi dus în Norvegia, patru în Germania și doi în Austria. Aceste țări dispun de centre medicale specializate în tratarea arsurilor grave, unde victimele vor primi cele mai bune îngrijiri.

În contextul acestei tragedii, Ministerul Apărării a mobilizat rapid resursele necesare pentru transportul răniților. Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, special configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5:15, având ca destinație Bruxelles. La bord se aflau doi dintre pacienții care au suferit arsuri în urma exploziei de la depozitul de carburanți din Crevedia, județul Dâmbovița.

Nu mult timp după, la ora 8:00, o a doua aeronavă C-27J Spartan a decolat cu destinația Milano, Italia, pentru a transporta alți doi pacienți răniți. Aceste misiuni de transport au fost posibile datorită aprobării rapide a ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipele medicale care au însoțit pacienții pe timpul transportului sunt formate din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din Capitală. Acești medici sunt pregătiți să intervină în orice situație de urgență și să asigure starea de bine a pacienților pe parcursul călătoriei.

În încheiere, este esențial să subliniem gravitatea situației de la Crevedia și să ne exprimăm solidaritatea cu victimele și familiile lor. În același timp, este crucial să înțelegem cauzele acestei tragedii pentru a preveni astfel de evenimente în viitor. Se pare că un motiv incredibil a stat la baza deflagrației, așa cum se menționează într-un alt articol de știri: “BREAKING – Ce a provocat dezastrul de la Crevedia: Motivul incredibil care a provocat deflagrația”.

În aceste momente dificile, solidaritatea și sprijinul sunt esențiale. Sperăm ca toți răniții să se recupereze și să se întoarcă sănătoși acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *