Dosar penal pentru furtul de utilaje agricole în valoare de 163.000 de Euro

Operațiunea poliției: Opt percheziții în trei județe

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au demarat o amplă operațiune, efectuând opt percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Iaşi, Sibiu și Neamţ. Această acțiune face parte dintr-un dosar penal deschis în urma furtului unui buldoexcavator, a unui tractor și a unui utilaj agricol în cursul lunii august 2023, în comuna Miroslava și Şcheia, județul Iaşi. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 163.000 de euro.

Recuperarea unui buldoexcavator și identificarea altor bunuri suspecte

În luna septembrie 2023, ca urmare a măsurilor luate de polițiști, a fost recuperat buldoexcavatorul în valoare de 103.000 de euro. În cadrul perchezițiilor, au fost identificate două tractoare evaluate la 110.000 de euro, ridicate în vederea cercetărilor, având suspiciuni cu privire la proveniența acestora. De asemenea, a fost depistat un cap tractor în valoare de 18.000 de euro, subiect al unui dosar penal aflat în lucru la nivelul altui inspectorat de poliție.

Reținere și măsuri preventive

Un bărbat din județul Iași a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Iași. În urma probatoriului administrat în cauză, s-a propus arestarea preventivă pentru cinci persoane bănuite de comiterea faptelor, pentru trei dintre acestea în lipsa lor. Instanța de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de bărbatul reținut, precum și controlul judiciar pentru 60 de zile față de alt bănuit, deja aflat în arestul IPJ Hunedoara, dintr-un motiv distinct.

Cooperare interjudețeană și suportul din partea altor structuri polițienești

Cercetările au fost desfășurate cu sprijinul IPJ Neamţ – SIC, IPJ Arad – SIC, IPJ Sibiu – SIC, BIC Iaşi, Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa, Serviciului Acţiuni Speciale Iaşi, Neamţ şi Sibiu, şi Serviciului Criminalistic Iaşi, Neamţ şi Sibiu. Suportul a fost oferit și de BOS Iaşi și UTAI Iaşi, demonstrând o cooperare interinstituțională eficientă în rezolvarea acestui caz complex.

Perspectiva viitoare: Cercetări în continuare și măsuri legale în așteptare

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea acestor fapte. Autoritățile pregătesc măsuri legale pentru a asigura justiția în acest caz și pentru a responsabiliza pe deplin toți participanții la furtul de utilaje agricole în valoare de 163.000 de euro. Populația este încurajată să ofere orice informație relevantă care ar putea contribui la deslușirea completă a acestei infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *