Dezvăluiri senzaționale! Scandal de infidelitate la vârful administrației Ieșene – Subprefectul Grigoraș și demisia onoarei pierdute

Cine este amanta?

În adâncul structurilor administrative ale orașului Iași, un eveniment s-a transformat rapid dintr-un subiect de bârfe pe coridoarele puterii într-o adevărată telenovelă politică. Marian Grigoraș, cel care a deținut până de curând funcția de subprefect, a fost surprins într-un moment intim cu o colegă de administrație, ce a fost descrisă drept „cea mai avansată tânără din județ”. Implicațiile acestui flagrant au fost atât de substanțiale, încât Grigoraș a considerat imperativ să-și depună demisia în data de 1 noiembrie, o mișcare menită să prezerve imaginea instituției, dar care a amplificat și mai mult zvonurile.

Oare ce l-a determinat pe Grigoraș să pună capăt carierei sale în administrația publică? Această întrebare a început să răsune în rândul ieșenilor, pe rețelele de socializare și în media, după ce stenogramele unei corespondențe secrete au început să circule în spațiul virtual. Acestea dezvăluiau o relație extraconjugală întreținută de subprefect, o relație care nu numai că încălca jurământul matrimonial față de soția sa, Monica, dar și legăturile familiale, având în vedere existența unei fiice, Ioana.

„Am înaintat demisia din funcția de subprefect al județului Iași”, a comunicat Grigoraș, printr-o postare pe o rețea de socializare, reluând astfel un discurs care părea mai degrabă un epitaf pentru propria carieră. „Din decembrie 2019 și până în ianuarie 2022 am ocupat funcția de prefect… Am gestionat fără incidente două runde de alegeri… Am avut ambiția… să fie un loc al colaborării și al sprijinului reciproc”, a adăugat el, lăsând să se înțeleagă că mandatul său a fost marcat de un profesionalism neclintit, chiar și în vremea provocărilor istorice, cum a fost pandemia COVID-19.

Partenera sa de infidelitate, Mara Gheran, a avut o ascensiune rapidă în ierarhia administrativă, acolo unde a servit ca șef de cabinet al unui senator, iar ulterior a fost recrutată de Prefectura Iași ca consilier. Progresul ei profesional a coincis suspect de mult cu perioada în care Grigoraș a fost la cârma Prefecturii, iar ulterior și-a continuat ascensiunea devenind consilier asistent la Compartimentul Proiecte în cadrul Primăriei Iași. Acest parcurs profesional fulminant ridică semne de întrebare privind influențele ce ar fi putut juca un rol în avansarea sa.

Redactia SalutIasi.ro a aflat că relația celor doi porumbei este una nu tocmai nouă, fiind o poveste ce se întâmplă de vreo doi ani. Deci practic acum s-a sifonat, însă multi actori politici și colegi din administrație știau de amantlâc. 

Pe de altă parte, patrimoniul lui Grigoraș, așa cum reiese din ultima sa declarație de avere, pare să fie unul modest pentru un om de stat. Cu două apartamente în Iași și o casă în Bacău, alături de un autovehicul Volvo din 2017, Grigoraș pare a fi mai degrabă un funcționar de rang mediu, decât unul dintre cei cu adevărat înstăriți ai țării. Veniturile sale din anul 2023, cu toate că se ridică la o sumă respectabilă, nu par a fi ieșite din comun pentru o persoană cu astfel de responsabilități publice.

Indiferent de valoarea materială a bunurilor sale, adevărata pierdere pentru Grigoraș este cea a onoarei și a respectului public. Căderea sa din grațiile publicului este un memento pentru toți cei aflați în poziții de putere despre fragilitatea prestigiului și despre faptul că încrederea cetățenilor este un capital politic prețios, care trebuie păstrat cu sfințenie.

În contextul acestui scandal, se pune inevitabil întrebarea despre consecințele pe termen lung pentru administrația locală din Iași. Va putea instituția să-și spele imaginea după acest episod jenant? Va reuși noul subprefect să restaureze încrederea în Prefectura Iași?

Deznodământul acestei povești, care combină puterea, ambiția și pasiunile personale, este încă incert. Cert este că orașul Iași a devenit, pentru moment, scena unei drame umane care îmbină politicul cu personalul într-un mod cât se poate de public și de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *