Descoperă magia sărbătorilor Iașului. Evenimente spectaculoase și surprize de neuitat, promise de municipalitate

În inima Moldovei, Iașul se pregătește să-și deschidă porțile pentru o nouă ediție a tradiționalelor sărbători. Ediția a XXXII-a a festivităților, cunoscute sub numele de “Sărbătorile Iașului”, promite să fie una memorabilă, plină de culoare și bucurie.

Așa cum ne-a obișnuit, pe 14 octombrie, întregul oraș se va aduna pentru a celebra cu evlavie ziua Sfintei Cuvioase Parascheva. Dar aceasta nu este singura surpriză pe care municipalitatea o pregătește pentru locuitorii și vizitatorii săi. Alături de momentele spirituale, Iașiul va fi gazda unei serii de evenimente profane, menite să aducă un zâmbet pe buzele tuturor celor prezenți.

Între 7 și 15 octombrie, străzile orașului vor fi animate de o serie de târguri tradiționale. Pe bulevardul și pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, vizitatorii se vor putea bucura de “Târgul de Toamnă” și de “Târgul de Meșteșuguri și Creații Manuale”. Iubitorii de modă vor fi atrași de “Expoziția de Blănuri”, care va avea loc pe Esplanada Costache Negri și Esplanada Hala Centrală. Pentru cei pasionați de vinuri, “Festivalul Vinului” de la Hala Centrală este locul perfect pentru a degusta cele mai bune vinuri locale. Iar pentru cei mici, “Parcul de Distracții” de la Ștrandul Municipal va fi locul ideal de joacă și distracție.

Dar surprizele nu se opresc aici! Pe 14 și 15 octombrie, pelerinii vor fi răsfățați cu “Ceaiul Pelerinilor”, iar pe 14 octombrie, aceștia vor fi invitați la “Masa Pelerinilor”. În aceeași seară, la Palatul Roznovanu, se va desfășura “Seara Valorilor”, un eveniment dedicat promovării tradițiilor și valorilor locale.

Punctul culminant al sărbătorilor va fi concertul de închidere din 15 octombrie. Într-o premieră absolută, pe scena vor urca cei “3 tenori ieșeni” – Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu și Florin Guzgă. Aceștia vor fi acompaniați de Opera Națională Română Iași, Corul de copii al Municipiului Iași și alți artiști invitați. Și pentru că o sărbătoare fără artificii nu este completă, seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii în fața Palatului Culturii. Mai mult, pentru a aduce magia sărbătorilor și în cartiere, municipalitatea plănuiește să organizeze focuri de artificii în diverse zone ale orașului.

Așadar, Iașiului te așteaptă cu brațele deschise pentru a trăi împreună magia sărbătorilor. Fie că ești localnic sau vizitator, orașul promite să îți ofere momente de neuitat și experiențe unice. Nu rata ocazia de a fi parte din acest eveniment grandios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *