Cum au procedat autoritățile pe perioada codului galben de ninsori în județul Iaşi? Intervenţii masive şi apel la prudenţă pe drumurile naţionale

Peste 50 de intervenţii ale echipajelor DRDP Iaşi pentru tractarea vehiculelor neechipate corespunzător, în contextul CODULUI GALBEN de ninsori

Într-o zi de sâmbătă marcată de condiţii meteorologice dificile, echipajele Secţiei Drumuri Naţionale Iaşi au fost solicitate să intervină în peste 50 de situaţii critice, cauzate de ninsorile abundente ce au lovit regiunea. Conform unui raport al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, majoritatea incidentelor s-au datorat utilizării anvelopelor de vară sau extrem de uzate, în ciuda avertizărilor meteorologice.

Situația pe drumurile naționale

Cele mai multe dintre aceste situații au avut loc pe Drumul Național 28, în sectorul Cozia – Răducăneni, precum şi pe Drumul Naţional 24, între Poieni şi Păun, la intrarea în municipiul Iaşi dinspre Vaslui. Aceste incidente, deşi nu s-au soldat cu urmări grave pentru persoane, au cauzat pagube materiale semnificative şi blocaje temporare în trafic.

Eforturile echipajelor de intervenţie

Intervenţiile rapide ale echipajelor DRDP Iaşi, cu sprijinul Poliţiei şi al Prefecturii Iaşi, au fost esenţiale pentru restabilirea circulaţiei. “Acestea au fost însă de scurtă durată, traficul fiind restabilit prin intervenţia echipajelor DRDP Iaşi”, menţionează sursa oficială. Această coordonare eficientă a fost crucială pentru minimizarea impactului asupra traficului şi a siguranţei cetăţenilor.

Apelul DRDP Iaşi către conducătorii auto

În lumina acestor evenimente, DRDP Iaşi reiterează importanţa echipării corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţiile de iarnă. “Acest lucru poate genera nu doar cozi în trafic şi amenzi din partea Poliţiei, ci şi producerea de evenimente rutiere grave. Circulaţi cu atenţie”, subliniază DRDP Iaşi. Acest apel vine în contextul în care neglijenţa unor şoferi poate avea consecinţe serioase, atât pentru ei înşişi, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Informaţii utile pentru șoferi

Pentru a ajuta şoferii să se pregătească corespunzător pentru condiţiile de drum, DRDP Iaşi pune la dispoziţie mai multe linii telefonice pentru informaţii actualizate despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei. Acestea includ dispeceratul DRDP Iaşi (tel. 0232/213168), dispeceratul CNAIR (021.9360, 021.264.33.33, 021.264.33.34), precum şi linia TELVERDE (0800.809.360).

Aceste evenimente subliniază importanţa pregătirii adecvate pentru condiţiile de iarnă şi a conştientizării riscurilor asociate cu neglijarea acestor măsuri. Eforturile echipajelor de intervenţie, coordonarea cu autorităţile locale şi apelul la prudenţă al DRDP Iaşi reprezintă un efort comun pentru asigurarea siguranţei şi fluidităţii traficului pe drumurile naţionale în perioadele de condiţii meteorologice severe.

În final, este responsabilitatea fiecărui conducător auto să se asigure că vehiculul său este echipat corespunzător pentru sezonul de iarnă, pentru a evita incidente neplăcute şi pentru a contribui la siguranţa generală pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *