Cristian Tudor Popescu părăsește Gazeta Sporturilor în semn de solidaritate cu Cătălin Țepelin

Într-o veste surprinzătoare care a zguduit lumea jurnalismului, Cristian Tudor Popescu, cunoscut și sub acronimul CTP, a anunțat că se retrage de la Gazeta Sporturilor. Decizia sa vine ca un gest de solidaritate față de Cătălin Țepelin, fostul redactor-șef al publicației, care a fost destituit de către conducerea trustului Ringier. CTP nu a ezitat să își exprime dezamăgirea față de această decizie, descriindu-i pe liderii companiei ca fiind “reptile insensibile”.

Cătălin Țepelin, un jurnalist de excepție și un individ integru, a colaborat cu CTP la Gazeta Sporturilor pentru mai mult de doi ani. Relația lor profesională a fost una bazată pe respect și profesionalism. Cu toate acestea, demisia lui Țepelin din funcția de redactor-șef a venit ca urmare a refuzului său de a se conforma dorințelor patronilor, pe care CTP îi descrie ca fiind “reptile insensibile” din cadrul trustului Ringier.

CTP a mărturisit că a avut conflicte cu trustul Ringier și în trecut, în special în perioada în care era președintele Clubului Român de Presă. El spera că o companie media occidentală, precum Ringier, ar putea servi drept model de etică profesională pentru jurnaliștii români. Cu toate acestea, aceste speranțe au fost spulberate când trustul a publicat în Libertatea fotografii indecente alături de imagini cu victimele unei explozii tragice, probabil la Galați. Reacția trustului la plângerile formulate de Clubul Român de Presă a fost una de indiferență, demonstrând că singurele lor interese erau cifrele de vânzări, publicitatea și profitul.

Recent, Cătălin Țepelin a refuzat să se conformeze practicilor jurnalismului superficial, promovat de casele de pariuri sportive în colaborare cu Ringier. Acesta a ales să părăsească publicația, într-un mediu media în care astfel de “colaborări” între proprietari și jurnaliști sunt, din păcate, norma. Țepelin este văzut de CTP ca reprezentând o rasă de jurnaliști care se apropie rapid de extincție.

În încheierea sa, CTP a transmis un mesaj emoționant către cititorii săi: “În semn de solidaritate față de Cătălin Țepelin și cu regretul despărțirii de voi, cititorii mei fideli, am decis să nu mai public în Gazeta Sporturilor.”

Această decizie a lui CTP marchează sfârșitul unei ere la Gazeta Sporturilor și ridică semne de întrebare serioase despre starea actuală a jurnalismului românesc. Cu vocea sa puternică și opinii neînfricate, CTP va fi cu siguranță lipsit de cititorii săi și de colegii săi din domeniul presei. Restul lumii media va urmări cu atenție pentru a vedea ce urmează pentru acest jurnalist de calibru și unde își va găsi următorul său loc pentru a-și exprima gândurile și opiniile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *