Costeluș, Tablă Socrate. O ‘Măreață’ Odysee prin străfundurile gândirii ‘Epocale’ ale ilustrului pe Facebook

Se spune că rețelele de socializare sunt oglinda sufletului. Ei bine, dragul nostru Costeluș Tabla Alexe, dorește să arunce o privire adâncă în sufletele cetățenilor Iașului. Cu o întrebare simplă și directă: ”Tu ce-ai facut azi pentru visul tau?” a încercat să descopere visele ascunse ale locuitorilor orașului său. Și, cea a urmat… o, cea a urmat este cu adevărat un VIS, în cel mai adevărat sens al cuvântului!

Victor Andronic ne reamintește subtil de promisiunea lui ferma: “Mi-am promis sa nu votez PSD sau PNL”. Victor, tu ești un visător curat!

Elena Babalau, cu o doză de ironie amestecată cu realitatea crudă: ”Azi, nimic pentru mine. Dar, am calculat niște impozite și taxe care vor ajunge la buget. Păcat, că banii sunt risipiți și nu se vede mare lucru în cei peste treizeci de ani!” Elena, îți admirăm sinceritatea și capacitatea de a vedea dincolo de fumul cortinei.

Adrian Capmare merge mai adânc, punând reflectorul pe problemele care dor: ”Visul meu o eșuat odată cu funcția ta…”. Adrian, ești un poet al durerii!

Vasile Cotiugă pune degetul pe rană, de două ori, reamintindu-i lui Costeluș despre Filarmonica uitată și despre proiecte care rămân pe hârtie: ”M-am gandit la Filarmonica pe care nu o mai renovezi….Dar de, atat s-a putut!” și ”Costel, stii bine…”. Vasile, tu ești, fără îndoială, vocea conștiinței acestui oraș!

Sabina Sãcãleanu ne oferă o nouă perspectivă asupra modului în care Costeluș își etalează realizările: ”Visul meu e sa termini o data cu terminalul T4 al aeroportului…”. Sabina, ne unim visului tău!

Ah, Costeluș Tabla Alexe, ai dorit să descoperi visele Iașului, dar ai descoperit mai mult decât te-ai așteptat. Fiecare dintre aceste răspunsuri este o bijuterie de sinceritate, de ironie și de critica constructiva. Te provocăm, dragul nostru întâiul politician al Iașului, să-ți continui căutarea viselor Iașului și, cine știe, poate vei găsi inspirația să transformi aceste vise în realitate. Sau măcar să încerci!

Ah, Costeluș Tabla Alexe, câtă ambiție, cât curaj să pui o astfel de întrebare pe Facebook! Și totuși, cum s-a întors acea ambiție împotriva ta. Sperăm că această experiență te va învăța să fii puțin mai smerit, sau cel puțin să te gândești de două ori înainte de a posta pe rețelele sociale.
Ah, Facebook, tu esti teatrul marilor visuri și al deziluziilor. Costeluș, poate că visul tău ar fi trebuit să fie să nu pui astfel de întrebări pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *