Copiii români, cei mai săraci din Uniunea Europeană. Cum este posibil ca într-o țară cu atât de mult potențial, copiii să fie cei mai afectați? Răspunsul este simplu și dureros în același timp, HOȚII DE LA GUVERN

Într-o lume în care progresul și dezvoltarea sunt cuvinte de ordine, este de neconceput să aflăm că în Europa, copiii români sunt cei mai săraci. Această realitate dureroasă ne-a fost adusă în atenție de ultimul barometru Eurostat, care arată că peste 40% din populația sub 18 ani din România este în risc de sărăcie. Mai mult decât atât, am ajuns să fim în fruntea clasamentului, depășind chiar și Bulgaria, o țară care până de curând era considerată a avea cele mai mari probleme în acest sens.

Dar cum am ajuns aici? Cum este posibil ca într-o țară cu atât de mult potențial, copiii să fie cei mai afectați? Răspunsul este simplu și dureros în același timp, HOȚII DE LA GUVERN. Acești indivizi, care ar trebui să fie pilonii dezvoltării și bunăstării naționale, ne-au adus în această situație deplorabilă.

În ciuda faptului că guvernul încasează miliarde din banii contribuabililor, soluția lor pentru a combate sărăcia infantilă este, pe cât de surprinzătoare, pe atât de dezamăgitoare. În loc să investească în educație, sănătate și programe sociale care să ajute familiile aflate în dificultate, guvernul a decis să crească alocația pentru copiii sub doi ani cu doar 31 de lei, adică aproximativ șase euro. O sumă infimă, care nu va aduce nicio schimbare semnificativă în viața acestor copii.

Și ca și cum această măsură nu ar fi fost suficient de dezamăgitoare, aflăm și că unii dintre cei care ar trebui să ne reprezinte și să lupte pentru binele nostru sunt implicați în scandaluri de corupție, fiind prinși cu sume uriașe de bani în portbagajele mașinilor lor. Aceste sume, care se ridică la milioane de lei, ar fi putut fi folosite pentru a finanța programe de sprijin pentru copii și familiile lor, dar în schimb, acești bani sunt folosiți pentru a îmbogăți și mai mult pe cei care sunt deja la putere.

În ciuda faptului că se autointitulează “socialiști” și susțin că țin cu oamenii, realitatea este cu totul alta. Pensiile sunt cele mai mici din Europa, iar bătrânii sunt cei mai afectați de creșterea prețurilor. Pe de altă parte, copiii, viitorul țării noastre, sunt afectați și se află în cel mai mare pericol de sărăcie din întreaga Uniune Europeană.

Singurii care par să fie în afara acestei realități sunt cei de la guvern, care continuă să își împartă “spăgile” și să se îmbogățească pe seama populației. Și ca și cum aceasta nu ar fi fost suficient, recent au decis să crească și taxele, punând și mai multă presiune pe umerii cetățenilor.

Este timpul ca românii să se trezească și să își ceară drepturile. Este inadmisibil ca într-o țară cu atât de mult potențial, copiii să fie cei mai afectați. Este timpul să punem capăt corupției și să luptăm pentru un viitor mai bun pentru toți cetățenii României.

În concluzie, situația actuală din România este una alarmantă și necesită măsuri urgente. Copiii sunt viitorul țării și merită toată atenția și sprijinul nostru. Este responsabilitatea noastră, ca societate, să ne asigurăm că ei au toate resursele necesare pentru a crește sănătoși, educați și feriți de sărăcie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *