Bombă în administrație! Iașul, rămâne fără Vice Primar, trădătorul Cezar Baciu rămâne fără funcție politică în administrația locală! PNL- ul rămâne fără ”As-ul” din mânecă și pierde majoritatea în Consiliul Local

Într-un moment cheie, Iașiul se trezește în momentul de deznodământ în urma scandalului care a zguduit scenea politică. Viceprimarul dezertor, Cezar Baciu, nu a reușit să se impună în fața legii și a pierdut litigiul cu USR privind contestația sa referitoare la excluderea din rândul membrilor partidului.

USR, partidul care l-a crescut pe Baciu în politica mare, a luat decizia de a-l exclude din formațiunea lor, în primăvara anului 2021. Aceasta decizie a venit după ce Baciu a decis să se alieze cu PNL, oferindu-i, astfel, votul salvator în Consiliul Local.

Răsplata sa pentru această alianță neașteptată a fost postul de viceprimar, o poziție influentă și importantă în administrația locală. Totuși, potrivit ultimei decizii a Curții de Apel, Baciu va trebui să renunțe la acest post.

Decizia judecătorilor a fost clară și neîndurătoare! “Respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul formulat de BACIU CEZAR ALEXANDRU… Obligă apelantul să plătească intimaţilor suma de 3500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată… Pronunţată astăzi, 25.10.2023…”

Având în vedere această decizie, Baciu nu va mai face parte din rândurile consilierilor locali și, firesc, va părăsi și postul de viceprimar.

Dar ce înseamnă aceasta pentru echilibrul puterii în Consiliul Local? Ei bine, lucrurile se anunță a fi tensionate, deoarece plecarea lui Baciu a creat un gol imens. PNL, partidul care până de curând se bucura de o majoritate, acum va trebui să își reconsidere strategiile și să caute alianțe noi.

Acest reviriment vine într-un moment crucial pentru orașul Iași. În absența unui viceprimar, deciziile majore vor putea fi afectate, iar conducerea locală ar putea fi încetinită. Primarul care până de curând se bucura de suportul “votului de aur”, acum se află într-o situație delicată.

Dar care a fost motivul real pentru care Baciu a decis să schimbe barca politică? Intr-un interviu exclusiv, el explică motivele pentru care a votat bugetul lui Chirica, sugerând că au fost anumite presiuni și interese ascunse în spatele acestui vot.

Plecare lui Baciu ar putea fi privită și ca o oportunitate pentru alte partide sau figuri politice emergente care doresc să joace un rol mai activ în politica locală. Cu un scaun vacant de viceprimar și cu PNL-ul în căutare de alianțe, aceasta ar putea fi ocazia perfectă pentru o nouă figură să își facă intrarea în scena politică a orașului Iași.

În concluzie, orașul Iași traversează o perioadă de schimbări majore și incertitudini. Plecarea lui Baciu, alături de deciziile ulterioare pe care le vor lua membrii Consiliului Local, va influența în mod decisiv direcția în care se va îndrepta administrația locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *