Acuzații grave în scandalul vaccinurilor Anti-COVID- Terheș cere să fie judecați pentru crimă

În centrul unei controverse majore, foștii oficiali guvernamentali – fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă – se confruntă cu acuzații serioase legate de gestionarea vaccinurilor anti-COVID. Europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat recent judecarea acestora nu doar pentru presupusele nereguli financiare, dar și pentru efectele adverse ale vaccinurilor, afirmând că acestea au fost impuse populației prin mijloace discutabile.

Contextul scandalului

Conform unui comunicat de presă emis de europarlamentarul Terheș, DNA a sesizat autoritățile competente pentru începerea urmăririi penale împotriva celor trei oficiali, acuzați de abuz în serviciu în legătură cu achizițiile de vaccinuri de la Pfizer și Moderna. Se susține că contractele respective ar fi provocat un prejudiciu de peste 1 miliard de euro bugetului statului.

Implicații și acuzații

Mai mult decât aspectul financiar, Terheș subliniază și implicațiile asupra sănătății publice. Se afirmă că vaccinurile, achiziționate prin metode contestate, ar fi avut efecte adverse grave, inclusiv decese și îmbolnăviri. Aceste acuzații adaugă un strat suplimentar de complexitate și gravitate cazului.

Măsurile guvernamentale în timpul pandemiei

În contextul pandemiei, guvernul PNL-USR de la acea vreme a impus măsuri drastice, inclusiv închiderea afacerilor și restricții severe asupra libertăților civile, în scopul de a facilita vaccinarea populației. Terheș critică aceste acțiuni, susținând că au fost încălcate drepturile fundamentale ale oamenilor.

Perspectiva publică

Aceste dezvăluiri și acuzații au provocat un val de reacții în rândul publicului, mulți exprimând îngrijorare și indignare față de posibilele încălcări ale drepturilor și gestionarea defectuoasă a fondurilor publice. Dezbaterile continuă pe rețelele sociale și în spațiul public, cu apeluri crescânde pentru transparență și responsabilitate.

În timp ce ancheta continuă, acuzațiile aduse împotriva foștilor lideri guvernamentali ridică semne de întrebare serioase despre gestionarea crizei COVID-19 și integritatea procesului de achiziție a vaccinurilor. Acest caz rămâne un subiect fierbinte pe agenda publică, cu implicații profunde pentru politica de sănătate și pentru încrederea publică în instituțiile statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *