Academia de Poliție A. I. Cuza – O fortăreață a Abuzului?

Sindicatele ANP denunță condiții inumane și corupție endemică

Într-o mișcare fără precedent, sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au ridicat cortina de pe o scenă de groază, demnă de un roman distopic, dar care, din nefericire, descrie realitatea Academiei de Poliție A. I. Cuza. În centrul acestui vârtej de acuzații se află fostul rector, Claudiu Chindris, denunțat la DIICOT pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

Un penitenciar mascat în academie

Imaginea unei instituții de învățământ superior transformate într-un penitenciar din “lumea a treia” este tulburătoare. Sindicatele ANP descriu condiții de cazare și igienă deplorabile, comparabile cu cele din închisorile românești. Gândaci, șobolani, ploșnite – acestea sunt “colegii de cameră” ai studenților viitori ofițeri de poliție și jandarmi. Dar nu doar mediul fizic este toxic. Cultura instituțională, potrivit sindicatelor, este una a abuzului și corupției, cu plagiate, amenințări și hărțuiri sexuale.

Toxiinfecția alimentară – Punctul culminant al neglijenței

Scandalul a izbucnit după ce zeci de studenți au fost internați cu toxiinfecție alimentară. Acuzațiile sindicatelor nu sunt doar despre mâncarea alterată, ci și despre modul în care conducerea Academiei a încercat să ascundă amploarea dezastrului. Conform declarațiilor lui Cosmin Dorobantu, liderul FSANP, numărul real al studenților afectați este mult mai mare decât cel raportat oficial.

Un apel la acțiune

În fața acestor acuzații grave, sindicatele fac un apel către ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, să ia măsuri urgente. În lipsa unei schimbări radicale, se teme că abuzurile suferite de studenți se vor reflecta în comportamentul lor viitor ca ofițeri de poliție, perpetuând un ciclu vicios de abuz și corupție.

Refuzul de a comenta

În ciuda insistențelor presei, Claudiu Chindris a refuzat să comenteze acuzațiile aduse împotriva sa.

O reflectare a societății?

Această situație ridică întrebări profunde despre natura și direcția în care se îndreaptă instituțiile de formare a forțelor de ordine în România. Dacă aceste acuzații se dovedesc a fi adevărate, atunci nu doar Academia de Poliție A. I. Cuza, ci întreaga societate românească se confruntă cu o problemă gravă, care necesită o atenție imediată și acțiuni concrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *