Prima pagină » Iasi in fiecare pagina » Rețelele subterane ale puterii – Coldea și Asimionesei

Rețelele subterane ale puterii – Coldea și Asimionesei

by Salut Iasi

Coldea dulăul de pază

Florin Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), și Ghiocel Asimionesei, omul din spatele cotidianului de șantaj BZI, formau un duo al puterii subterane în Iași. Relația lor este emblematică pentru corupția și interesele subterane din instituțiile județene. Informații recente sugerează că Asimionesei, în cercuri restrânse, se lăuda cu abilitatea sa de a înlătura orice oponent și de a manipula instituții publice, datorită relațiilor sale cu Coldea. Aceasta dezvăluie nu doar un abuz de putere, ci și o rețea complexă și periculoasă de influență, care a pus în pericol integritatea sistemului democratic. 

Însă, după ce Coldea a fost plasat sub control judiciar în urma scandalurilor recente, clanul Asimionesei a rămas fără ”dulăul” de pază, ceea ce ar putea reprezenta o oportunitate pentru autorități de a investiga și dezmembra această rețea, ce a căpușat Iașul în ultimii 20 de ani.

”Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul”

Asimionesei nu se limitează doar la acțiuni subversive; el se și mândrește deschis cu influența sa. În cercurile sale, se laudă că a reușit să-i trimită la închisoare pe politicieni de renume precum Relu Fenechiu și Gheorghe Nichita, ceea ce evidențiază puterea sa de a manipula sistemul juridic în avantajul său. De asemenea, afirmă că are un control semnificativ asupra instituțiilor din județul Iași, sugerând că funcționarii publici se supun influenței sale. Aceasta indică o corupție endemică și o rețea de influență care subminează statul de drept.

Controlul Instituțiilor și „Serveala” de la CFR

Conform surselor, Asimionesei și-a extins influența și asupra unor șefi de instituții. Un exemplu clar este modul în care a obținut, la un preț derizoriu, sediul actual al BZI din Piața Unirii, aflat în proprietatea CFR. Suma ridicol de mică plătită pentru acest spațiu ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea licitației, fiind evident o „serveală” cu dedicație. Această afacere dubioasă a fost investigată în detaliu de cei de la Reporteris.ro, care au arătat modul în care familia Asimionesei a obținut spații sub prețul pieței. Detaliile complete pot fi găsite [aici]http://(https://reporteris.ro/component/k2/item/106983-licitație-măsluită,-asimionesei-ocupă-ilegal-agenția-cfr-7,6-euro-mp,-de-trei-ori-sub-prețul-pieței-dovezi-penale.html).

Afacerea Terenului de la Policlinica Sf. Spiridon

Un alt exemplu al puterii subterane exercitate de Asimionesei este terenul din fața Policlinicii Sf. Spiridon, unde intenționa să construiască o farmacie. Odată cu numirea noului manager, Dan Timofte, planurile lor au fost dejucate, declanșând o campanie de denigrare împotriva conducerii spitalului. Acest caz subliniază modul în care Asimionesei folosește presiunea mediatică pentru a-și atinge scopurile, manipulator, discreditând pe cei care se opun intereselor sale.

Modus operandi al familiei Asimionesei

Familia Asimionesei folosește emisiunile lor pentru a lua contact cu persoanele vizate, sub pretextul discutării unor probleme de interes public. După ce își arată chipurile bunăvoință, încep să le măgulească cu apariții jurnalistice favorabile, obligându-le să le devină datori. Ulterior, cer favoruri, iar în cazul refuzului, declanșează linșajul mediatic. Această metodă a fost folosită și împotriva doamnei manager Belu Alina de la Spitalul Sf. Maria, unde manipularea opiniei publice a fost evidentă.

Presiuni și șantaj la spitalele ieșene

Managerul Spitalului Sf. Spiridon a fost subiectul unei campanii de denigrare după ce a reziliat contractul pentru terenul situat în fața Policlinicii Sf. Spiridon. Această campanie a început curând după plecarea fostului manager Ioan Bârliba și numirea lui Dan Timofte, când Consiliul de Administrație a decis să rezilieze contractul cu societatea XYZ Stream SRL, controlată indirect de familia Asimionesei. Intenția inițială de a construi spații comerciale s-a schimbat în dorința de a construi farmacii, contravenind clauzelor contractuale, ceea ce a declanșat reacția dură a Asimionesei, care a ponit un linșaj mediatic împotriva lui Timofte.

Cum poate SRI să tolereze și acum asemenea personaje odioase?

Cea mai mare întrebare rămâne cum o structură vitală de informații, precum SRI, poate racola asemenea personaje și să le permită să prospere sub aripa lor. Este de neconceput ca aceste persoane să fie nu doar tolerate, ci și protejate de instituții care ar trebui să vegheze asupra siguranței naționale și a integrității publice. Faptul că Asimionesei se laudă public că va pune capac și procurorului Horodniceanu, subliniază încă o dată aroganța și sentimentul de impunitate de care se bucură.

Într-un context în care corupția și influențele subterane continuă să erodeze încrederea publicului în instituțiile statului, presupusele relațiile dintre Coldea și Asimionesei nu fac decât să adâncească această criză de încredere. Este imperativ ca autoritățile să intervină pentru a descuraja astfel de practici și pentru a restabili integritatea și transparența în instituțiile publice.

Ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Noutati