Șoc la Poșta Română! O avalanșă de concedieri în ciuda opoziției sindicale

În momentul în care Bogdan Ivan a preluat funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, era anticipat cu manifestații din partea lucrătorilor poștali, nemulțumiți de mediul de lucru, remunerație și de stabilirea unei structuri în care, conform declarațiilor angajaților Poștei Române, au fost incluși numeroși apropiați din PACT și PNL Sector 1 București. Aceasta a fost opera directorului interimar, Valentin Ștefan, acuzat de dilapidarea resurselor Poștei Române.

După discuții cu reprezentanții sindicatelor și ai conducerii, ministrul Ivan asigura că va aduce schimbări pozitive în Poștă, punând interesele companiei de servicii poștale în prim-plan.

Totuși, după o scurtă perioadă de liniște, care a coincis cu evenimentul anual al lucrătorilor poștali, Marșul Factorilor Poștali, restructurarea începută cu doi ani în urmă și contestată de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, pare să fi fost reluată. Valentin Ștefan, directorul interimar, a anunțat 501 angajați despre iminenta desființare a posturilor lor.

Surprinzător, în comunicarea oficială se menționează un proces de evaluare, dar niciun angajat evaluat nu a primit feedback, iar Ștefan admite că nu deține acordul sindicatului, care critică lipsa de transparență a deciziilor. Angajaților afectați li se oferă alternative, dar surse interne susțin că noile posturi nu corespund standardelor COR.

Valentin Ștefan continuă să gestioneze Poșta Română ca și cum ar fi afacerea personală, în timp ce un operator poștal privat din Ucraina își extinde afacerile în România. Mulți se întreabă dacă există o legătură între declinul Poștei Române și expansiunea operatorului străin.

Este de remarcat și faptul că ministrul PSD nu intervine, deși Corpul de Control nu a finalizat verificările începute la CNPR în 3 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *