Jercan, Gheorghe Vlad și Asociatii (JGV) societatea de avocatură care este acuzată, că păcălește victimele accidentelor rutiere. Compensarea tragediei de la Scânteia și promisiuni neîndeplinite și dezamăgiri profunde

În urma devastatoarei catastrofe de la Scânteia, familiile celor 13 pasageri decedați au fost lăsate cu promisiuni neîndeplinite și compensații mult sub așteptări. Un avocat din Galați le-a oferit sume cuprinse între 700 și 10.000 de lei, cu toate că inițial le fuseseră promise sume de 10-20 de ori mai mari ca parte a asigurării.

Locuitorii din Scânteia, Grajduri (Iaşi) și Tăcuta (Vaslui), care au pierdut persoane dragi în accidentul feroviar, au fost convocați la o instituție bancară din Iași pentru a primi compensațiile. Peste 30 de persoane au așteptat cu răbdare, doar pentru a fi dezamăgiți de sumele primite. Mulți au părăsit banca vizibil afectați.

Conform unor surse, compensațiile au fost distribuite astfel: frații și surorile victimelor au primit 700 de lei, soții și soțiile 5.000 de lei, iar copiilor li s-au oferit 10.000 de lei. Ionuț Bucătaru, al cărui soție a fost una dintre victime, a menționat că inițial se discutase despre sume mult mai mari.

În plus, avocatul a introdus o clauză de confidențialitate, care a stârnit suspiciuni în rândul altor avocați. Conform acestei clauze, oricine ar dezvălui suma primită ar pierde 15% din compensație. Pe lângă aceste compensații morale, unele familii au primit și compensații materiale pentru funeralii.

Primarul din Scânteia, Fănică Săcăleanu, a exprimat dezamăgirea față de sumele primite de familii, menționând că acestea ar fi trebuit să consulte mai mulți avocați. Avocatul Lucian Gheorghe, care a reprezentat familiile, a refuzat să comenteze în detaliu, dar a menționat că a făcut “o afacere bună”.

Reprezentanții unei firme de avocatură din Galați au abordat familiile victimelor imediat după accident, promițând compensații mari în schimbul unui comision de 30%. Suma maximă care ar fi putut fi solicitată inițial era de 1,5 milioane de euro.

Aceasta își concentrează eforturile pe atragerea clienților care au fost victime ale accidentelor rutiere. În cadrul discuțiilor preliminare, reprezentanții firmei le prezintă acestor potențiali clienți perspectivele unor despăgubiri financiare impresionante, sugerând că au capacitatea și experiența necesară pentru a obține aceste sume. Cu promisiuni atrăgătoare, reușesc să convingă victimele să semneze contracte de asistență juridică.

Cu toate acestea, după semnarea contractelor, comportamentul firmei se schimbă radical. În loc să ofere asistența promisă și să reprezinte interesele clienților în instanță, firma apelează la serviciile unor avocați care nu sunt angajați permanenți, ci colaboratori ocazionali. Acești avocați, adesea lipsiți de experiența necesară în astfel de cazuri, sunt remunerați pe bază de oră, ceea ce sugerează o abordare mai puțin dedicată fiecărui caz în parte. Astfel, clienții se regăsesc în situația de a fi lăsați în voia sorții, cu promisiuni neîndeplinite și cu speranțe spulberate, în timp ce firma de avocatură își continuă practicile sale discutabile. Este esențial ca potențialii clienți să fie conștienți de aceste tactici și să se informeze temeinic înainte de a lua o decizie.

În ciuda tragediei, bunicul a două fetițe rămase orfane, Toader, își găsește alinare în gândul că fiica sa va trăi prin intermediul nepoatelor sale. Cu toate acestea, el și alți localnici sunt dezamăgiți de compensațiile primite și de faptul că nu s-a făcut dreptate pentru cei pierduți.

În total, 13 pasageri și șoferul microbuzului și-au pierdut viața în tragicul accident de la Scânteia.

1 thought on “Jercan, Gheorghe Vlad și Asociatii (JGV) societatea de avocatură care este acuzată, că păcălește victimele accidentelor rutiere. Compensarea tragediei de la Scânteia și promisiuni neîndeplinite și dezamăgiri profunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *