Iohannis ne scapă de drumuri inutile atunci când vrem sa ne recăpătăm permisul

Într-o evoluție semnificativă a legislației auto, președintele Klaus Iohannis a ratificat recent Legea 254/2023, ce aduce modificări esențiale Codului Rutier. Această schimbare constituie o veste excelentă pentru toți conducătorii auto.

Noul decret semnat de Iohannis facilitează contestarea amenzilor pentru contravențiile rutiere. Până acum, dacă un șofer din București era sancționat în Constanța, el trebuia să se prezinte la judecătoria locală pentru a contesta amenda. Însă, în urma acestor revizuiri, potrivit legii nou promulgate, contravenienții pot contesta sancțiunile în instanța judecătorească a zonei în care își au reședința.

Mai concret, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor rutiere pot fi contestate acum nu doar în zona de competență în care a fost înregistrată fapta, ci și în jurisdicția în care contravenientul își are domiciliul sau sediul. “Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, se poate depune contestație în termen de 15 zile de la comunicare, la instanța care se încadrează în zona de competență în care a fost înregistrată fapta sau la cea din zona de reședință sau sediu al contravenientului”, stipulează legea nouă, conform avocatnet.ro.

Aceasta lege, ce revizuiește art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, a fost proclamată recent de către președintele Iohannis.

La sfârșitul lunii anterioare, această propunere legislativă, concepută pentru a sprijini șoferii în contestarea amenzilor rutiere și în instanța din zona lor de domiciliu, a fost aprobată de Camera Deputaților, având rol decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *