Incendiu uriaș din cauza unui coș de fum: O casă a fost distrusă

Un incendiu devastator a izbucnit noaptea trecută în localitatea Pietrăria, comuna Bârnova, pe strada Schit Tărâță, punând în pericol o casă rezidențială.

Două autospeciale de intervenție și stingere au fost trimise la fața locului din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași pentru a face față situației de urgență. Atunci când forțele de intervenție au ajuns la locul solicitării, incendiul se răspândise rapid în întreaga casă, inclusiv la foișor.

Trei persoane care se aflau în interiorul locuinței au reușit să se autoevacueze înainte ca flăcările să devină prea puternice. Pentru a face față situației și pentru a stinge incendiul, autoritățile au mobilizat resurse suplimentare, inclusiv o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime și o autospecială pentru transportul apei, cu o capacitate de 10.000 de litri.

Incendiul a fost în cele din urmă lichidat după aproximativ 280 de minute de eforturi susținute ale pompierilor. Cu toate acestea, din păcate, locuința a suferit daune semnificative. Acoperișul casei, mobilierul, electrocasnicele, precum și materialele textile și anexele gospodărești au fost distruse în totalitate.

Cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind efectul termic al unui coș de fum plasat necorespunzător în raport cu materialele necombustibile din jur.

Incendiile cauzate de coșurile de fum necorespunzător amplasate reprezintă un avertisment important pentru toți proprietarii de locuințe. Este crucial să se acorde o atenție deosebită instalării și întreținerii coșurilor de fum pentru a preveni astfel de tragedii nefericite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *