Evazionistul Emanuel Onofrei – Un infractor protejat de ”gălbejiții” ieșeni

Emanuel Onofrei, un evazionist condamnat și dovedit, trăiește liniștit printre ceilalți infractori notabili din Iași. În ciuda trecutului său pătat, Onofrei se afișează cu mândrie alături de figuri influente din politică, cum ar fi fostul viceprimar Harabagiu și Lucian Petrică Rusu, actual Secretar General Adjunct la Guvernul României și om de încredere al PNL-ului.

Onofrei – De la evazionist condamnat la protejat al puterii

Emanuel Onofrei pare să fi găsit un refugiu sigur în anturajul politic al Iașiului. Deși condamnat pentru evaziune fiscală, el este văzut frecvent în compania celor care dețin puterea, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la protecția de care beneficiază. Alături de Lucian Petrică Rusu, fostul viceprimar Harabagiu și alți politicieni de top, Onofrei își permite să continue afacerile fără prea mult stres, demonstrând astfel o liniște neobișnuită pentru un infractor dovedit.

Legături controversate – De la Nichita la Chirica

În ediția anterioară, am arătat cum Onofrei a reușit să înșele numeroși creditori, ducând deliberat spre faliment societatea Amo Press Retail SRL, care avea contracte cu Primăria Iași. În perioada în care Gheorghe Nichita era primar, Onofrei beneficia de numeroase facilități, însă odată cu venirea lui Mihai Chirica la conducere, lucrurile s-au schimbat. Contractele nu au mai fost prelungite, iar tarabele lui Onofrei au dispărut din oraș. Cu toate acestea, situația s-a schimbat din nou, iar acum Onofrei este perceput ca un aliat fidel al actualei administrații.

PNL- Un partid fără probleme de morală?

Onofrei și asociații săi din PNL, partid condus de figuri urmărite penal pentru corupție și abuz în serviciu, demonstrează că moralitatea nu este o prioritate. Acești “gălbejiți” par să nu aibă nicio reținere în a se asocia cu infractori dovediți, iar prezența lui Onofrei în preajma lor nu face decât să confirme acest lucru. În plus, fotografia recentă în care apare alături de omul de afaceri Cihodaru, de la care a achiziționat ziarul 7EST, amplifică suspiciunile privind activitățile sale ilicite.

Eșecul instituțiilor și alerta societății civile

Situația în care un evazionist fiscal datorând peste un milion de euro se afișează alături de politicieni influenți ridică întrebări serioase. Cum este posibil ca statul român să nu recupereze datoriile de la un astfel de infractor? De ce instituțiile abilitate nu intervin? Solicităm public o anchetă pentru a clarifica toate aceste circumstanțe și pentru a asigura că legea este aplicată în mod egal pentru toți cetățenii.

Apel către liderii naționali

Facem apel către Nicolae Ciucă, președintele PNL, și către premierul României, Marcel Ciolacu, să explice cum un evazionist dovedit precum Emanuel Onofrei Leonid poate apărea în compania unor oficiali de rang înalt. Este esențial să înțelegem mecanismele prin care astfel de indivizi sunt protejați și să asigurăm că statul nu tolerează și nu sprijină infractorii.

O administrație compromisă

Cetățenii Iașiului sunt conștienți de mizeria din actuala administrație și de modul în care partidul PNL, aflat la putere, a creat un scut pentru toți infractorii dovediți. Această situație subminează încrederea publicului în instituțiile statului și în capacitatea acestora de a-și îndeplini datoria. Este momentul ca societatea civilă și autoritățile competente să ia măsuri decisive pentru a restabili ordinea și legalitatea în administrația locală.

Cazul lui Emanuel Onofrei reprezintă un exemplu elocvent al corupției și nepotismului care persistă în structurile de putere din România. Solicităm o intervenție imediată pentru a aduce claritate și justiție în acest caz și pentru a proteja integritatea instituțiilor noastre democratice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *