Alertă la Palatul Versailles din Franța: A doua evacuare într-o săptămână după amenințarea cu bombă

În mijlocul unui climat de alertă teroristă continuă în Franța, Palatul Versailles, unul dintre cele mai renumite simboluri ale țării, a fost evacuat pentru a doua oară într-o săptămână din cauza unei amenințări cu bombă. Evenimentul a avut loc marți, când sute de vizitatori au fost evacuați din palat, iar o unitate specializată în explozivi a fost trimisă la fața locului pentru a investiga.

Marți, amenințarea cu bombă a determinat autoritățile să evacueze Palatul Versailles, care primește în mod obișnuit aproximativ 15.000 de vizitatori pe zi. Operațiunea a fost coordonată cu atenție de către forțele de ordine, iar ulterior palatul a fost redeschis pentru public, iar cordonul de securitate a fost ridicat.

Incidentul de marți nu a fost izolat, deoarece sâmbătă Palatul Versailles a fost din nou evacuat și închis temporar după ce a primit un mesaj care indica un posibil risc de securitate. Această situație a avut loc la scurt timp după ce Muzeul Luvru, cu 30.000 de vizitatori zilnic, a fost, de asemenea, evacuat din cauza unei amenințări. În ambele cazuri, s-a dovedit că amenințările erau false alarme.

Aceste evenimente intervin într-un context de alertă ridicată pentru securitatea publică în Franța. Țara se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări teroriste de la atacurile din 2015 asupra localului de muzică Bataclan și a altor ținte din capitala Franței. Recent, un incident tragic a avut loc în orașul Arras, din nordul Franței, unde un suspect de terorism a înjunghiat un profesor și a rănit alți doi. Arestarea suspectului de 20 de ani, fost elev al școlii respective, a intensificat îngrijorările cu privire la securitatea publică în Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *